Tuesday, May 13, 2008

takziah my fren.....

Ku gagahkan juga membuka mata tatkala my k810i menjerit2 jam 1 pagi..number yg agak familiar tapi takde dlm my phonebook list..nak jawab ke tak? emm..jawab jugaklah since dah terjaga...first ayat yg aku dengar "sellaa, dah dengar news?" alamakkk.... news apa pulak nihhh....sape pulak nih......terus ilang mamai2 aku.... bro H yg called rupanya... terus berdebar2 giler jantung gue.... cam nak pecah pun ada.... berita apa pulak nihhhh... huhuuu

recap:
H: ko dah dengar news?
me: news apa? sape ni?
H: H
me: owh.. ok... news apa bro (dgn suara berdebar2)
H: boyott meninggal..dia tak pegi keja...bla..bla...
me: hahhh? betul ke ni?? ayu dah tau?? (start meleleh dah gue)
H: tu la nak tanya ko nih...bla...bla....

pastu gue dah tak bleh recall dah conversation seterusnya... terduduk, terpaku, makin laju lak air mata....... terbayang muka ayu...cmna dia nak hadapi semua nih.... aku senirik yg tak berapa rapat dgn arwah pun dah sebegini punya penerimaan.... tried to call ayu... tapi cant get thru... called zara... x jawab.. dah waktu tido pun waktu tu.... terkebil2 takleh lena dah sampai kul 3 lebey... zara returned call...dia pun tatau rupanya...

sampai ke siang tak bleh nak pejam mata.... dok terkebil2 cam org sesat seketika....beratnya dugaan yg perlu sahabat saya hadapi.... hanya mampu mendoakan agar dia diberi kesabaran dan kekuatan dalam menghadapi kehilangan ni....dan berdoa agar rohnya dicucuri rahmat.....


Buat sahabatku Ayu,
Semoga rohnya bahagia di sana......
semoga ko tabah menghadapi dugaan ini.....

---

I’m so sorry to hear of your recent loss;
I’m sending my sympathy;
If you need someone to help you now
Please, friend, call on me.
Till then, if you need me to lighten your load,
I’m waiting to come to your aid.
Just call on me,
and I’ll walk down that road,
Until the dark times start to fade.
Deep condolences,
Sahabatmu, Sella

2 comments:

Ayu RMS said...

syel.. maafkan aku... aku putus asa utk teruskan segala galanya..

ruined sue said...

be strong my fren..semua jalan hidup kita sudah ditetapkan..dia sudah tunaikan janjinya kepada Yang Esa..kita yang tinggal harus teruskan hidup..paling tidak untuk bekalan hidup kita dan sedekahkah sebahagiannya untuk dia yang telah pergi....