Wednesday, November 13, 2013

1st Birthday

yayyy...arini saya 1 tahun...dari mlm tadi saya dok dengar mama ngan abg saya dok nyanyi2 happy birthday...saya tatau jenis apakah birthday tu...dah depa sonik nyanyi, saya pun tumpang goyang2 badan sambil tepuk2 tangan..

saya dok dengar gak mama ngan ayah saya nak buat bbq sempena birthday saya..ayah saya nak buat mlm ni..tp mama saya tanak la buat adhoc sgt...kek apa pun x tempah lg...emmmm...kek..cam sedap jaaaa...buleh saya dapat sekeping cake mama?..bulehla...saya kan dah setahun?? mesti sedap kan cake tu??? hiksss...

as for my perkembangan, saya dah bleh panggil mama, babah, abg...paling saya terer sebut mamamm....everytime saya sebut mamamm, kalut2 mama & maktok saya prepare apa yg patut utk mulut comel saya...saya masih lagi bersusu ibu. cuma masa ketiadaan ibu saya kerana tugas utk negara, terpaksala maktok saya top up dgn FM..saya ok ja...cuma kalo mama saya kat depan, mama's Bs adalah hak mutlak diriku...hiksss...

skrg ni saya kalo bubur tu x layan sangat...walaupun gigi atas saya baru kluar..gigi bawah saya nan dua batang itu dah terer mengunyah..so saya opt for nasik berbiji...paling kalut kalo abg saya makan nasik..terpaksa maktok saya letak nasik putih segempal kat tepi utk gembirakan saya...

saya masih belum berjalan walaupun dah berdiri masa umur 7 or 8 bulan gitu..saya bukan tanak jalan...kang nanti kalo saya berjalan, keberangkalian org nak dukung saya dah kurang.so saya amik my own sweet time..lagipun saya tanak bg peluang utk abg saya..geram tau abg dompot saya tu..asal saya acah berdiri leoas nak lepas tangan, dia agah saya dari belakang..dah la saya gayat...sentap tau dengan abg saya tu....tapi mlm tadi saya tido letak paha sasa saya atas belakang dia...dia tak sedar..ahakss...

emm...itula cerita saya..emmm...agaknya apa.mama ayah ngan abg saya nak bg hadiah bday saya nih???? tak sabarnya...

happy 1st birthday untuk diri sendiri....saya sayang mama ayah abg maktok tokabah and semuaa....mmmuuahhs..

3 comments:

Ayu Katerina said...

happy birthday my sweet baby boy... aunty love u soo much!

Elyn Sani said...

Happy birthday sweet boy!!

Amanda Suria said...

Alololo...comelnya dia.....SA follow sini jugak ye.....thanks dropping by my blog yg ntah apa2 tuh...