Friday, December 11, 2015

Dompot Nak Masuk Sekolah Dah....

2016, Dompot akan memulakan persekolahan Darjah 1... pejam celik ja weh.... rasa cam baru ja bawak balik dia dari spital.... hehee.... seperti parents yang lain, kami pun dah mula siapkan persiapan sekolah dompot... last weekend sempat beli baju sekolah ja 3 pasang... bag tatau nak beli mcamana... kalo ikut dia, nak yg superhero ja la... tapi dia sendiri pun takleh nak decide.. nak power rangers ka, nak gang marvels ka... ultraman mak dia dah banned.. cemuih dah tengok bag ultraman dia dari sekolah tadika Pasti sampai ke pra-sekolah... kalo ikutkan nak beli bag converse ja.. tapi let kids be kids la... baru darjah satu kot... nanti dah besar pandai la dia carik yg sesuai dengan org besar.. heheee....

baju sekolah kami beli kat Hari-hari ja.. masa pra-sekolah aritu dah beli suar kat sini.. kain okeh..kualiti okeh... setahun kaler dok steady, cakuk & zip pun tak tercabut..kira ok lah..... harga pun mesra poket... aritu beli 2 pasang, tak sampai rm80... lagi sepasang kami beli kat pasaraya kecik biasa... yg ni pun ada kisah dia.... aritu tanya my colleague.. baju brand apa yg elok... dia kata dia pun tatau, sebab anak bongsu dia pun dah masuk uitm... tapi yg dia ingat, dia beli kat kedai uniform kat tanjung, baju brand Black Cat.. logo dia ada gambo kucing itam... katanya material seluar baju elok... nak jadi cerita, petang tu kami ke perlis, masuk pasaraya kecik, nampak baju brand Black Cat nih.... wahhh.... cam tak caya.... dah berpuluh tahun still ada lagi.... sambar sepasang.. harga dia pun murah dalam 2 inggit dari hari2.. heheee.....wasap kat akak nih, dia pun terkejut ada lagi brand tu.. heheeee.....

weekend ni kena siapkan kasut sekolah dengan bag pulak..... hujung bulan tinggal nak settle buku & yuran ja...

amik berkat test size baju biru.. mana tahu next year jadik pengawas lak.... ;)





1 comment:

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)