Tuesday, August 10, 2010

another 5 days.....

yayyy... lagi 5 hari dompot cukup satu tahun.... perkembangan menjelang his very 1st bday:
i) sudah berjalan paling jauh 6 steps..
ii) cakap beberapa perkataan and baby language yg sangat cute tanpa henti....sampai nak lelap pun mulut still tak abis bebel....
iii) melakukan beberapa aksi...e.g. kalo tepon bunyik, tangan dia otomatik letak kat telinga..as if tengah cakap tepon...
iv) paling terkini, sudah kenal benda... paling mengejutkan ai bila dia sebut bu bu.... nak tau bu bu tu dia refer to apa?? meh i story morry ye.. hehehehe...

last friday, since saya on mc, saya teman la dia main2 basikal kat laman umah my parents... suka hati la dia dpt main kat luar kan....

tengah2 saya shooting gambo dia, tiba2 dia pandang kat pagar & keep on saying bu..bu... apa kebenda lak bu bu tu kan.. saya pun toleh la... tengok2.... bu bu adalah....

owh anakku... kamu belum tau sebut mama/mommy...tapi bu bu ko sebut dulu.. huhuuuu.... adakah kerana kamu terlebih minum susu lembu??? hehehehee... but mommy sangat proud of u son... berkat dok kampung, kamu dah apa itu lembu.... tak sabar nak tengok perkembangan seterusnya..... mommy lebiu son....

peace suma.....

2 comments:

Ayu Katerina said...

wahhahahaha adoiiii bijakkk bijakkkk mooooooo tu dia kenal tu moommy dia lom reti penggey hahahahaha abeh lawak gilasss la dompot ini!! ahahhahahaha

ruined sue said...

itu la.. dari jauh dah dok jerit bu bu.. ingatkan nak panggil ai ibu ke... rupa2nya teruja tengok lembu.. hahahaha....