Monday, August 18, 2014

Rentetan Birthday Dompot

dah plan birthday dompot tahun nih nak buat kat sekolah dia semalam. tapi apakan daya, balik umah khamis tu, dia siap bawak surat, sekolah cuti peristiwa hari Ahad tu... aisehhh...sebaik kek apa tak tempah lagi... cuma barang2 party favors utk kawan2 ja dah siap beli tunggu nak pack saja... nak tak nak kena la tunda next sunday. kena buat sunday gak sebab hari tu baru mak dia ni cuti..senang nak organise hantar barang semua kat sekolah... 

ari jumaat lepas my uncle buat makan2 kat umah dia.. okeh..leh la menempek beli kek utk dia potong cake dengan kazens & mak pak sedara kecik dia... beli kek pun last minute.. kalo ikut dia, nak otomen gakla, tapi yg tinggal cuma frozen & spiderman ja.. amik la spiderman tu... sebaik dia takmo cake elsa & anna tu.. ekekekeke...mr.hasben pun takda masa hari kejadian maka oklah sekadar party menumpang majlis orang... ekekeke...takpa anak, hari ahad nih kita buat yg betoi2 dgn kawan2 dgn ustazah ye...







since takda makan2 khusus masa hari tu, marilah kita keluar makan keesokan harinya.. mr.hasben still belum balik.. ajak maktok & tok abah dorang tanak, berpergian la kami 3 beranak ke sushi king.. anak sulung mmg banyak ikut mak dia...pemakanan, perangai cam cermin diri sendiri lak... cam sushi nih, dia mmg tak layan... dompot salmon, sotong kurita pun on ja.... hehee... bawak 2 hero nih ke sushi king amatlah mencabar... tambah2 si kecik tu.. laju ja tangan nak capai piring.. jenuh gakla nak handle sorang2...last2 bagi yakult ngan ice cream green tea aman la sikit... bleh la makan dengan tenang.... since makan2 utk birtday dia, aku bagi ja dia kebebasan utk amik yg dia suka... tapi make sure abiskan dulu satu2 piring.. hehehee..... okeh.. pass....pasnih bleh bawak lagi..... mama dah ada sushi buddy dah... yeayyy....

percubaan menghuru-harakan meja sushi... ;p

menerap atas meja.. yay!!

redha sat keadaan...
happy birthday abang!
 

1 comment: