Thursday, December 4, 2014

Hadiah Hujung Tahun - Redmi Note

Usia my galaxy note dah 2 tahun lebih.. beli masa sarat mengandungkan Umar... Mine, Note 1..sekarang nih note pun dah ada sampai note 4 dah... mmg agak wajar la kalo tukar yg baru... mula2 nak amik Asus Zenfone 6.. tapi bila baca review, Redmi Note lagi power... & my criteria utama utk my phone mestilah berscreen besar & lebar.. dah biasa dgn screen dabak, bila tengok screen Iphone ka apa sampai kena kecik2 mata.. ekekeke... okeh.. Redmi pass ujian kelayakan sebab screen dia 5.5" HD IPS display... sedang elok lah... pastu camera dia belakang 13mp, depan lak 5mp.. good..good.. kami ni kalo travel semedang terlupa bawak camera godang, so camera phone la jadik mangsa.. nih 13mp camera, kompom2 la gambo cantik... pasni lagi malas la nak angkut camera.. keekek....

Lepas kes groupon email utk kensel my redmi note, terus menggelupur carik ganti... jumpa satu kat lelong.. okeh.. harga murah banyak pada groupon.. seppp duit aii... pagi ni bayar, tengahari dah dpt tracking number. bagi alamat kampung sebab sana ahad kerja... tapi benda bila kita nak tunggu ni lagi la delay.. malas betoi.. lepas nih hantar alamat opis saja. senang.... pendek cerita, ahad malam aku pi amik sendiri kat pusat pos laju. henpon dah dalam tangan, lega rasa.. Alhamdulillah...

Mula la episod godek2 tepon.. first skali kena copy contact la dari henpon lama ke henpon baru... oh ya.. henpon lama bagi kat mr.hasben. dia okay ja hand down nih.. dulu masa beli galaxy note, iphone pun aku pass kat dia.. la ni dia pakai Asus kecik.. dia okay ja... ni dpt screen besar, lagi sonok la dia main clash of clans... henpon Asus dia bagi kat dompot.. ekeke...

Azab jugak nak familiarize dgn Mi Notes nih...ni dah 3-4 hari pakai baru la paham skit2 operation dia macamana... bab camera dia mmg no doubt la... ahhhmazinggg!! gambo selfie pun nampak pori2 muka.. hahaha..... camera belakang lagi la... superb... battery pun tahan compared to my notes... yg ni penting utk penggila Candy Crash mcm aku.. hahh.. mlm tadi dah lepas dah level 562.. gila betoi lebih sebulan dah stuck kat situ.. ekekekee....

emmm... yg lain2 nanti la aku review... sekarang nih dalam tempoh mengenali hati budi lagi... lagi satu.. henpon nih murah amat... galaxy note tu beli dekat 2k.. yg ni rm5XX ja.... yg penting power & rare...

MI BOX - made from recycled materials
  
Default theme
my current theme

 

6 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Baru nie farah beli mi note nie la hadiah anniversary utk husband.. mmg best kan..harga tak mahal sangat dan kualiti terbaik btl tak..tapi farah tak sempat nak review kt blog lagi..hehehe =D

Ayu Katerina said...

hihihih boleh geng dengan laki aku dah.. antu hp ni.. aku pun suka gambar2 dari hp ni.. nampak cun habis gituuuu

Ayu Katerina said...
This comment has been removed by the author.
CikLily Putih said...

cam best je phone ni

Abd Baki Yusof said...

Canteknye theme selongkar katne??

Abd Baki Yusof said...

Canteknye theme selongkar katne??