Friday, February 13, 2015

Perkhidmatan Kerusi Roda Air Asia...


Esok malam Insya Allah, aku akan ke KL..bawak my parents tengok my adik bersalin. since mr.hasben masih belum balik dari bermotosikal ke cambodia, maka nak senang kerja, marilah kita naik flight.. tengok air asia harga tiket rm29...okeh la.. fuel surcharge takde... tapi pilih seat ngan tambah check in luggage... jadik rm240... okeh la utk 5 orang.. aku, budak berdua tu dgn my parents... 

mula2 nak bawak wheelchair senirik... pastu cam leceh la.. kang kena check in lak wheelchair tu.. ingat masa pi medan dulu.. stroller..mmg sampai depan pintu flight.. tapi masa arrival, kena kutip kat luggage... huru hara sat.... ni dgn condition my mom, mmg takleh la... dok dengar cerita klia2 punya besar lak kan... maka, meh la kita tambah duit sikit...RM60 utk perkhidmatan wheelchair.. em.. pejam mata ja la bayar....

ni belum fly nih, tertanya2 gak service dia cmana... masa nak web check in tadi terus bukak live chat airasia... queue dalam 97 org... tapi ok la.. dalam 10 minit camtu.... bila dh dapat cakap, terus tanya bab wheelchair nih... okeh... dah clear... 

1. amik wheelchair dekat check in counter (staff airasia akan assist sampai boarding). untuk guest yg menggunakan perkhidmatan wheelchair nih, takleh buat web check in... kena check in kat kaunter ya....
2. upon arrival, staff akan tunggu kat pintu dan assist dari amik luggage sampai ke car park jika perlu...

lega dahh la nak fly esok... susah hati gak sebenarnya... nak handle my parents,, nak handle budak bertuah dua org tu lagi...

oh ya... nanti ahad aku balik sorang... anak2 tinggal kejap kat kl... minggu depan kan chinese new year... hari rabu malam aku akan drive ke kl dgn mr.hasben..... 3 mlm gak la tak jumpa dorang.. huhuu.... mesti sedih nanti.... huhuu....



No comments: