Thursday, July 9, 2009

Mangkaq!!

Mangkaq = perkataan yang tepat utk menggambarkan seseorang lebih dari buduhh....

pagi ni, seawal jam 7.45 ai dah terpacak kat dpn pintu clinic.... ingatkan ai dah awai, rupanya ada org lagi awai.... dpt number ke-11.. slalu kalo number awai2 ni, paling lambat pun kul 9 la settle... but since doc pulak tiba2 mc, masa menunggu bukan stakat sejam dua ja but 4 hours..... i dun mind tunggu lama2...but keadaan dlm tu yg wat aku panaih....

disebabkan doc tak mai, doc ganti pun tak nampak2 muka, keadaan jadik kelam kabut skit.... dgn keadaan yg sgt crowded dengan ibu mengandung, si jantan2 ni pun sibukkk sama nak melangut dlm tu....org lain pun ada bini gak, bini org lain pun mengandung gak...tapi timbang rasa la skit kan.... lagipun apa kejadahnya pi clinic gomen nak berteman bagai..macam la hang tu bleh masuk skali ngan bini hang..... yg paling menyakitkan hati, bleh depa duduk ataih kusi tu buat bodohhh ja bila tengok ada ibu2 yg tpaksa berdiri....cuba kalo bini hang yg dok sarat tu yg kena berdiri.... kalo sorang takpa gak.... ni lima orang jantan mangkaq dlm tu....

mmg ai hangin la.... satu kena tunggu lama... satu lagi sebab sakit mata tengok jantan2 mangkaq nih..... kalo la depa ada skit otak.....nak sound pun bukannya budak kecik lagi.... nak jadik bapak budak pun sivik masih zero.....betoi2 punya mangkaq!!

---
owh yeee.... hasil pemeriksaan tadi, nurse kata kepala baby dah turun bawah... dah tak breech lagi.... esok moi appointment dgn MH..... harap2 mmg confirmed ok lah......

3 comments:

Ayu Katerina said...

wohoooo mmg patut di mangkaqkan kalau gitu punya kesedaran sivic tahap zero.. buduh!!

Adrina Adi said...

agaknya kena letak signboard baru la nak ada kesedaran sivik. tp mende simple mcm tu pun tak leh pikir, camner la nak pikul tanggungjawab mak pak ni?

ruined sue said...

kalo tengok depa2 nih time tu, dgn muka tak rasa bersalah langsung, lagi korang rasa nak kasik penumbuk ja sorang2....