Monday, June 7, 2010

gangguan?

last nite @ lebih kurang kul 2am, dompot tiba2 menjerit....diikuti dengan tangisan giler punya kuat, yg i senirik tak penah tengok dia camtu.... awal tu dia dah tido elok dahhh.... tiba2 je menjerit...bangun terduduk aku dibuatnya...terkejuttt..... paling menakutkan, bila mata dia terusan pandang ke atas (mata putih je nampak byk... ngeri)...muka dia cam biru2 skit...badan kejang2..meronta2.... mati kutu aku & mr.hasben dibuatnya... bawa kuar bilik..my sis in law, adik & hasben suma kuar... then kejut my parents.... semua pakat2 panggil nama dia... tapi tadak respon... mata still pandang atas..nangis, jerit...badan kejang...kami pakat2 selawat, baca ayat kursi kat telinga dia... lama gak la, then only dia cool down...mata pun dah pandang org...badan dia dah lembut skit... tadak kejang2...muka pun dah jernih balik.... huhuuu.. my sis in law dah siap nangis2.. aku tahan ja... kena kuat for my baby....pastu dia peluk ja mommy dia ni tanak lepas... huhuuu.. sian my lil dompot..first time jadik camni huhuuu.....

pas dompot dah tido, siap le kena bebel ngan my mom... diam la kami berdua nih.. mmg salah we all pun... org tua2 dah pesan, kalo demam campak, badan lemah... kena banyak pantang.. takleh bawak jalan sesuka ati.... ptg tu kami bertiga kuar... kebetulan, mr.hasben nak antar barang basikal kat member dia dekat satu park kat a'star... time tu kat kul 7 dah... mungkin ada la 'benda'2 kat situ... since dompot sangat lemah, mungkin kena kat dia la.. huhuuuuu.. sorry dompot, our bad.... huhuu...

siannn tgk dompot esak2 dlm tido... sampai ke siang aku tak tido... tengok2 & peluk dia.. huhuuu.... and harini ai 1/2 day off... ni baru masuk keja... huhuuu..... mata letih... tapi takpa... anything for u son.. tido elok2 dgn mak tok malam ni ya.... mommy luv u.....

4 comments:

Ayu Katerina said...

woooo senja2 jgn buat main.. dulu2 anak menakan aku pun gitu.. carefull lagi k..

moga dompot baik2 aja...

ruined sue said...

yeap..learn from mistakes lah....pasni lebih berhati2 lah....

ros said...

Slm, jemput singgah dan follow blog saya ya..tq r

Sumijelly said...

ishk...takut kan..
harap2 kejadian mcm ni x berulang lagi...
semoga jadi ikhtibar oada parents lain..
tu la org tua2 kata..senja2 jgn kuar.. x elok..
mungkin kot salah satunya...


Sumijelly.com