Friday, July 4, 2014

Mingguan Wanita Edisi Khas


dalam minggu ni ke minggu lepas tah terbaca ada blogger beli majalah edisi khas nih..katanya most kedai mynews.com yg dia pegi dah abis... challenge accepted... ekekee..

petang semalam lepas keja terus gi qbay... selesaikan soping suar baju raya anak2 teruna.. settled dah bab dorang... tunggu nak amik baju melayu kat tailor ja... and kalo ada duit extra, beli kasut sorang sepasang lagi... okeh berbalik pada misi mencarik mags nih, ni pun dah settled beli baju semua baru turun kat LM carik... elok ada seketoi ja tinggai... zass bayar...berat amat kotak merah nih..... senget2 heret bag shopping dgn buku nih.. dgn tapau makanan lagi... oh ye.. smlm jadik org jepun.. bukak makan sushi.. kenyang mengalahkan makan nasik royal..ekekekee...

okeh... harga dia rm25.90..dlm kotak tu katanya ada majalah edisi khas raya, kotak ekslusif, kad keahlian gold ariani and tudung aleesya ariani worth rm140.. menggeletik nak tengok cmana gayanya tudung yg mahal cam kak pareedah tu... bukak2... ada tudung kain chiffon kaler pink.. rasanya halfmoon kot... aku tak berkenan sangat..satu sebab jarang.. pastu cam kecik setoet ja... aduih..kalo nak beli dgn harga yg katanya rm140 tu, mmg taklah.... baik beli pareedah bertingkat2... berbaloi....

so barang dah dpt.. takyah la banyak bunyik... kalo tanak pakai, bagi ja la kat sapa2... majalah ni pun baru sempat singkap sikit2... cover dato' siti... lawa.. dlm tu banyak resipi kuih raya & masakan... baju bajan dgn tudung pun cam banyak ja...... 

majalah mingguan wanita nih cam sentimental value gak utk aku..dulu my aunts duduk skali dgn kami sekeluarga...kiranya my mom jaga dorang la... every week mmg dia akan beli majalah nih... aku pun tumpang baca gak la... ada artikel yg sonok..& kumpul booklet resipi kat tengah tu...... ni dah bertahun dah tak baca. tataulah masih ok cam dulu ke tak..... break satgi buleh la belek2...


the red kotak
isi perut kotak ;)



4 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

wah berbaloi la beli.. dapat tudung lagi tue.. nak cari gak la..hehehe

Sella Shahbudin said...

cepat2 cari cik farah... smlm kat mynews.com queensbay tinggal satu tu ja.. hehehee...

dalila said...

wahh..dpt tudunggg..nk jgk laaa..

CikLily Putih said...

siap ada tudung tu, best lah