Thursday, October 30, 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

Nak jugak kan.. hahahaa.... semalam lepak umah sebab umar demam... rasanya sebab panas sangat kot trip ke kl last weekend.. panas tanak turun walaupun dah makan ubat... semalam tak sampai hati lak nak tinggal.. dah melepet sangat dia... bawak ke klinik.. & monitor dia aja la.. rabu mlm khamis lagi la tak lelap nak lena... temperature tanak turun....

semalam gak try cara alami... org kata kalau nak cepat turunkan temperature anak, pakaikan socks yg di soak dengan campuran apple cider vinegar & air suam.... Alhamdulillah.. lepas dua kali ganti socks panas dia dah pelan turun... lega sikit hati ni nak tinggal dia mai keja hari nih.....hopefully dah lega la by petang nih...

masa pegi clinic semalam singgah kedai buah.. cari mangga muda.. hahahaa.... apa feel beli-beli kat orang kan.. meh buat sendiri... benda senang.. cuma rajin ngan malas je.. ekekeke....sebaik kedai buah kat area clinic tu ada mangga muda yg still fresh.. kalo dah melembik kompom tak sedap... tokey kedai pun cam tau ja tujuan beli mangga nih...masa kami sampai tu pun ada sorang kakak nih mai nak beli mangga gak.. pakat2 senyum ja lah... ni tatau apa bangsa mangga nih... sekilo rm6.. dapat la 4 bijik...

balik umah, settle bagi makan ubat umar & dia pun tido, maka mulala operasi... senang sangat tau... kupas, potong buah.. potong cabai melaka.. buat air gula..tambah skit air ice cream soda..(mak suruh). masuk dalam bekas..campak semua & last skali masuk asam boi.. siap.. ke fridge la mangga satu tipuware... lepas 2-3 jam boleh makan dengan gumbiranya... save duit sebalang rm10-12.. ekekekee... mlm tadi gak nak abis satu bekas tu.. hahahaa...





P/S: tadi ada member bagi rasa yg member dia juai.. tak sedap.. buah lembik.... sedap lagi yg i buat.. hahahaha.....  



1 comment:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

slurpp.. menjejes air liur.. hari tue ada beli jugak mbr jual.. mmg umphhh la..=D