Thursday, November 13, 2014

2 Tahun yang Indah..

Harini 13 November 2014.  Dua tahun lepas, pada tarikh ini (malam hari Deepavali ekekeke) si ibu  bertarung nyawa untuk melahirkan seorang lagi seorang lagi khalifah..natural birth lagi...sakit, siksa semuanya hilang bila lahirnya Muhammad Umar Aydeen di dunia ini... 

so, harini genap umur Umar 2 tahun. budak banyak akal. pemakan buah & sayur tegar.  belum fasih bercakap.  paling banyak 3 patah perkataan dalam satu ayat.. ekkekeke... masih menyusu badan walaupun tak sepenuhnya.  dah stop pump susu dah 3 bulan rasanya... cuma kalau kat rumah, dia akan menyusu most of the time.  time tido buai ja kena botol.. heheee....

"Umar, hari ni mama kena datang kerja.  bukan tanak spend time dengan umar.  cuti mama untuk tahun ni dah habis.  haritu masa umar demam, mama terpaksa bercuti jugak.  akibatnya gaji mama ditolak satu hari.  maknusia....tapi tak kisahlah.. mama redha.  duit boleh cari, family lebih penting.  rasanya ok la kan malam tadi mama dan spent time dgn umar. pagi ni pun sebelum mai kerja, mama dah kissed & wished umar happy birthday.  umar masih lena diulit mimpi.  Umar Aydeen, happy birthday sayang.  jadi anak yang berguna, bahagiakan kami satu hari nanti.  mama, ayah, abang aqeel sayang umar sangat2..


5 comments:

chenta nana said...

happy birthday umar... seram bila ingat saat-saat bersalin kan.. tapi kita perempuan ni, memang tak kan serik nak mengandung lagi.... best

Anonymous said...

sayang kamu

CikLily Putih said...

hapi burfday umar..

Ayu Katerina said...

no 3 mama? haahhahaaa ko punya citer beranak buat aku seram.. tp alhamdulillah dpt laluinya juga :)

Ayu Katerina said...

no 3 mama? haahhahaaa ko punya citer beranak buat aku seram.. tp alhamdulillah dpt laluinya juga :)