Tuesday, January 7, 2014

Muhammad Aqeel Hulaif dah pi School

Alhamdulillah... @ 4year++ dompot dah start masuk tadika...PASTI jadi pilihan kami. pertamanya sebab melihatkan testimoni yg baik..contoh terdekat sepupu sepapat dia byk produk PASTI & they did well..pastu sbb suka dgn kurikulum dia..& last but not least, x jauh sangat dari umah...
last sunday was his 1st day. mula2 ok...smpai masuk dok dlm kelas. tgk kawan ramai...muka xdak la manis sgt tapi ok la lagi. once ada this one gal ni meraung sampai habis pitch mulala dia pun berkaca2...nak lari kluar kelas...dok pujuk2...tunggu sat tepi dia baru dia ok. siap hambat ayah dia kluar....hehehe.... kami pun tinggal...balik umah brekpes...kul 12 pi amik. dengar kelas dia dok selawat. kelas yg senior 6 tahun dok berzanji bagai..kuat bukan main. sebak rasa dada....Alhamdulillah...ini pilihan yg tepat utk hantar dompot kat situ...
seronok dia bila bukak pintu nak balik tu nampak mama dgn adik tercongok depan pintu. perkataan pertama, budak baju kuning tu suka nak gaduh dgn aqeel...hhhahaaa....pastu mak dia ni yg excited nak tau apa dia buat...dia critala main plastesin...tapi tak tulis apa pun...hahaaa....okla tu nak...1st day takkan nak terus menulis kot...
Smlm 2nd day..dia p dgn ayah dia..bangun pagi tu ja aku mandikan & siap pakaian dgn bag dia..pastu pi keja..lewat skit la smpai opis smlm..ptg tu aku called dia bgtau..aqeel lawan dgn adam...owhh....budak baju kuning tu nama adam..dia kata adam tumbuk aqeel dulu....iya2 crita...aku just bgtau dia suruh bgtau ustazah la kalau adam tu kacau lagi...heheee....budak2...
arini mr.hasben x smpat nak balik umah antar dia p skul...pi dgn tok abah...pagi td called my mum dia dah siap mandi...baju pilih sendiri. uniform belum dpt. kena pakai baju biasa. 1st day aritu baju melayu. smlm track bottom dgn t'shirt. pagini sluar jeans dgn t'shirt pilih senirik dlm lemari...hhhee....my mum buatkan dia french toast...okla..dah 2 hari dok bekal nasi lemak bungkus. makan pun x abis. roti ni dia suka gak...huhuu...trima kasih utk maktok susah payah siapkan aqeel pi skolah...huhuu...terima kasih tok abah hantar & amik aqeel...huhuu...
adehh...emosi lak...
semoga aqeel jd anak yg bijak & beramal soleh...mama, ayah & adik umar sayang aqeel...
gunting rambut nak pi skul..
jiwa sedikit bergelora nak keluar pagi tu
end of day one...berjaya!

1 comment:

Amanda Suria said...

Sekejap jer anak2 dah besar kan...semoga menjadi anak yang membanggakan ibu bapa ye...ensem...