Wednesday, January 8, 2014

nak kena budak adam nih.. hehehe

tiap2 kali telefon tanya pasal dia sekolah dia mesti cerita pasal kawan dia nama adam... adam tu budak kelas dia yg pakai baju kuning masa 1st day tu... hari 1st amik dia kat pintu, dia tunjuk kata budak baju kuning tu suka nak gaduh dengan dia.

2nd day, dia kata budak baju kuning tu tu tumbuk dia.. dia pun lawan balik...aiseh...

3rd day, dia kata adam lawan lagi dengan dia (owhh..adam nama dia..)... dia lawan balik.. pastu kawan... kawan dia budak baju hijau x lawan pun dengan dia... puteri pun baik dengan dia... aku tanya la puteri tu comel ka? dia kata tak.... hahahahaha....

4th day (today) adam tumbuk dia pastu ketuk buku kat kepala dia.. being good mak, aku pun pesan kat dia jgn lawan balik... kalau dia buat lagi bagitau kat ustazah... pastu dia kata dah bagitau ustazah.. ustazah kata kalau dia buat lagi, nak panggil ambulance hantar dia pi hospital cucuk... hahahha.... comel.....

seronok betoi tanya hari2 dia kat sekolah... katanya dah start belajar abc dengan alif ba ta.... balik semalam sronok cerita dia belajar.. kena baca kat depan sambil tunjuk dengan rotan... pastu dok nyanyi abc dekat adik dia.. hehee......dah besar dah my dompot.. jangan cepat sangat besar dompot mama...


1 comment:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Thanks singgah blog farah.. Salam kenal yer.. =D

Kesian kt aqeel..Budak2 mmg cmtue la kan..tp kalau berterusan kena la bincang dengan cikgu jgn dibiarkan.. takut nnti bila besar adam tue jdi pembuli pulak.. =D