Thursday, August 28, 2008

Merdeka?

emm.. dunno la.. but tawon ni, very da hambar...nak tengok bendera pun susah....kat keta pun tak nampak org pasang..kat umah, building tu lagila...tak kata kat tempat lain la... kat sini pun..kalo dulu, awai2 bulan dah mai circular, kena pasang bendera kat tiap2 department, tiap2 building...but this year, apa circular pun tadak......
kenapa ye??? adakah kerana org dah tak peduli? atau kerana pudar semangat? cuma yg pasti, my merdeka tawon ni, rasa cam tak besh cam dulu2......
but my dad, semangat merdeka masih kuat dalam dirinya....mungkin kerana dia penah merasa peritnya nak perolehi kemerdekaan tu..... aku ingat lagi..sebelum pencen, tiap2 tawon dia akan menyertai perbarisan...kalo bukan bersama sukarelawan polis, dengan tnb lah......tak penah miss lak tu......cuma bila dia dah pencen, takdak dah la kawad2 nih.. tapi semangat cintakan negara tu masih ada.....
beginilah caranya dia menyatakan kebanggaannya pada tanahair tercinta....di kala kita-kita lupa atau tidak peduli utk mengibarkan bendera, dia dari awai bulan aritu dah start pasang.... saya amat bangga dengan abah saya......

2 comments:

stock investing research said...

what happened to the other one?

best ever rate said...

i think you add more info about it.