Monday, August 4, 2008

Musim Menuai...

sana sini sibuk menuai padi... but for our family yg tadak sawah bendang nih, tak dpt la menikmati sendiri suasana tu...but... kami juga tak kurang sibuknya menuai...tapi menuai hasil tanaman buah2an di laman rumah... hehehe...sonok giler... seedless guava, jambu air madu (beli masa semester break pre-SS kat jengka dulu) longan, ciku, jagung, belimbing, pisang...ubi kayu tu toksah ckp la.. sampai dah boring nak makan...kasik kat sedara mara lak...suma dah start bleh makan hasil.... pokok naga yg sebatang tu pun dah start berbuah...sonok gilerr... rasa nak makan buah, gi petik kat pokok je... betoi la kata org dulu2, tak rugi berbudi dengan tanah....

ni pokok jambu yg sedang meriah mengeluarkan buah...

ni pokok mata kucing...

2 comments:

Ayu RMS said...

uihhh gila aaa.. tk rugi mak ko pindah dpt tanah beso.. leh buat dusun bagai!

ruined sue said...

hahaha..itula... tu tak termasuk pokok derian & rambutan yg buahnya berjuntai masuk dlm tanah umah aku tu... hehehe....