Monday, June 15, 2009

9 weeks to nine months.....

sblm ni, terasa lamanya nak menghitung 9 bulan...... tapi start minggu ni, saya cuma perlu menghitung lagi 9 minggu terakhir..... begitu cepatnya masa berlalu.... pejam celik, dah makin dekat dah ngan masa yg ditunggu2....dan saya makin berdebar-debar...

last weekend saya telah mengikuti satu upacara adat org dolu2..... kalo nak ikut, tak wat pun takpa... but sajalah.... since dah ada org nak buat, buat je la....but buat yg da very simple one....kalo ikut yg org dulu2 wat, kena sediakan telur, kelapa, kain mandian, pulut kuning bla..bla....... but as dicadangkan oleh nenek bidan tu, cukup la dgn mandi sintuk & limau je.... so, ptg tu, saya dimandikan la oleh nenek bidan nih..... hehehe... sonok rupanya bila dimandikan.... ada org tolong jiruskan air bagai.. hehehee...... and bau air tu sangat besh...... rasa wangi & fresh ja pastu.....

pas mandi, nenek tu pegang2 perut ai....katanya mmg betoi la...moi baby dah 7 bulan.... but dia banyak lepak kat kiri perut.... mungkin awai lagi kot.... baby akan adjust senirik kedudukan dia ke tempat spatutnya bila dah sampai masa nanti...hehehe.......owh ye... nenek ni gak la yg akan mengurut saye masa berpantang nanti.......

now saya tengah dok compare kan produk apa yg bagus utk diamik lepas bersalin nanti......

6 comments:

Anonymous said...

smoga slamat sume nye ye kakak

amick said...

eh tu adat melenggang perut ke? sajer nak tahu

Ayu Katerina said...

kene menari ke? lenggannggg lenggang kangkunggg.. gituk??

ruined sue said...

rasanya la... but minus the lenggang suma tuh....hehehee

amick said...

oh pasal set lepas bersalin tu, aritu pakai leesa formula

ramai yang cakap nona roguy is the best tapi harganya mak ai 500++ tak silap satu set

apa yang bagus tatau la,cuma kalau nak kurus cepat lepas bersalin sila la makan ikan kukus,atau ikan bakar hari2

hahah lama2 tak larat nak makan automatically makan nasi pun ciput je..memang cepat kurus :D

ruined sue said...

my SIL pun pakai Leesa... sebab dia cam complete set ada bengkung, tungku, creme halia panas suma tu kan....

mungkin akan amik leesa gak kot....