Thursday, April 3, 2014

Cuti Sekolah Lepas..

Sekolah dah start 3-4 hari, arini baru nak update aktiviti cuti sekolah lepas.. hehehee... tawon nih merasa la perasaan ibu bapa yg lain bila tiba cuti sekolah.. bila org start bercuti, takkan tak bawak anak teruna tu pi bercuti jugak kan... tapi cuti2 cara family kecik kami la... tpaksa amik cuti 1/2 day masa hari jumaat 2 minggu lepas tu sbb nak kejar masa since mr.hasben kena pegi kursus dari ahad sampai khamis...terkejar2 la jugak tapi okla..bukan nak pi jauh pun.. destinasi semestinya seberang tembok... dekat, mudah, murah & makan sedap.. ekekee....

jumaat petang tu balik packing apa yg patut, terus langkah border...destinasi pertama, central festival hadyai.. soping complex yg baru bukak tu la..hajat hati nak tengok uniqlo yg baru bukak sminggu sebelumnya... padahal hari semalamnya tu baru ja soping kat uniqlo penang... gila2 sale rasanya.. baju yg 39.30 tinggal rm19.90..sluar lak yg 79.90 tinggal 49.90..tapi cam biasala..beli utk anak2 aja.. mak pak okay ja pakai mana yg ada.. ekekee... kat uniqlo sana sale jugak.. tapi baju dia dlm 29.90..sama macam yg 19.90 sini. untung rasa dah beli kat sini.. ekekee.....okeh..kat situ tak beli apa2.. hajat ke-2 nak pi carik padora.. tanya kat kaunter information dia kata belah kiosk barang kemas kat the other end.. bila pegi tanya situ, dia tunjuk shoplot yg under renovation. kata salesperson kat situ, lagi 3 bulan baru bukak.. cehh.. aparaa kaunter informasi... habaq la awai2 lagi 3 bulan nak bukak.. takyah nak jalan dari satu ujung ke satu ujung.. :P

lepas dari situ, kami ke Greenway nite market... saja pusing2 & makan kat situ.. situ cam biasala.. yg halal pun pulut ayam & nasik kuning.. ok la... dompot dapat pulut ayam dah happy dah... settled makan, terus cek in hotel..Cam biasa, Hansa Venetien hotel jadik pilihan kami.. hotel ni mmg jauh dari bandar hadyai, tapi kami ok ja.. dalam rm50 leh dapat bilik besar, katil besar (tido 4 beranak ok je), toilet bersih, bathtub besar..wifi lagi.. emm.. mmg value for money lah...lega bleh tido sampai pagi x payah bagun bancuh susu kat bebudak.. ekeeke...

pagi tu, bangun, umar layan kartun dulu... dompot awai2 dan terjun bathtub jacuzzi size tu.. mmg agak besar... depa mandi dua beradik pun ada space... bleh ja kalo mak ayah nak lompat masuk skali... ekeke...pas settle bagi depa dua beradik berkubang, check out & terus gi carik makan.. budak2 berdua ni dah biasa dok dgn maktok, awai2 lagi maktok dah jamu makan.. so berzikir la lapar si abang tu.. adik lak selak baju mak dia tak abis2... untung ada milk factory depan mata kan.. lapar ja bukak...ekeke..

makan kat area masjid hadyai.. tempat tu femes dgn lidah bakar... akak x lalu... mr.hasben mmg suka sgt la.. since kami pi awai lagi, tak banyak yg dah siap... ayam bakar yg agak pemes pun blum ada... kami settled dgn sup sayur, daging bakar, telur dadar & kerabu daging bakar yg pedas giler.... umar layan makan nasik dengan telur... dompot pun sama... senang bela anak2 aku nih.. hehee....

pas makan, ingat nak bawak depa pi zoo, tapi mr.hasben tamau... mak depa pun frust gak takleh bagi makan rusa... masuk dalam homepro.. saja cuci2 mata & wallet... tapi tatau nak beli apa...kalo ada rumah senirik, ok la kan.. ni pi tengok & berangan cam berangan masa kat ikea dah la... cuma beli satu laundry basket yg sale murah gila... tinggal 7.90 dari 30 inggit.. comel & sturdy ja menda alah tu... pastu bagi dompot try tengok tv 3D.. suka betoi dia... iskkk... kalo aku kaya pun aku tak beli la kot tv 3D nih.. tengok sat2 ok la.. lama2 rasa pening loya semua ada...ekekeke....

dari homepro, kami terus balik ke pangkal jalan... singgah kg mr.hasben since lama dah tak balik.. sejak dua beradik tu demam campak la kiranya.... mlm tu lepak umah my uncle lak.... adik from kl pun balik dgn family dia.. meriah gak la umah uncle mlm tu....

itu ja la crita cuti sekolah cara kami... walaupun buat benda simple, tapi kalo semua org happy, mmg akan bermakna la jadinya....

3 comments:

Ayu Katerina said...

true.. bila anak2 happy.. kita happy.. semua happy.. :)

Sella Shahbudin said...

iyap...stress semua buleh ilang bila tengok muka anak2....

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya jenjalan kat sana.. mesti sakan shopping kan.. =D