Tuesday, April 15, 2014

Makan-makan @ Kacha Cafe


Tarikh:  4 April 2014
Masa:  9.30pm
Tempat: Kacha Cafe, Jalan Sultanah, Alor Setar, Kedah

lupa nak update pasal makan2 nih...ni malam birthday aku...bukan celebration apa pun.. cuma pas beli barang dapur kat Mydin, terasa lapar....since dah agak lewat, tak banyak la kedai bukak...pusing2 nampak kedai ni bukak lagi.. my aunt penah cita beli meatball kat sini.. so, marilah kita makan meatball...

cafe ni ala2 utk chill gitu ja..tempat budak2 lepak la...pekerja dia pun budak2 bujang..ramai.. rasanya dorang punya bisnes snirik kot....hehee... menu pun tadak la sarat sangat..aku suka gak konsep gini... juai apa yg dorang rekemen ja.....mr.hasben nak order nasik arab... tapi dah abis.. so lamb la dia.. nyampah tul.. tak abis2 ngan kambek dia tu... hehehee.... aku order meatball..set dia ada 10 bijik meatball dgn wedges...share dengan dompot... adik dah kenyang.. sblm kluar dia dah makan nasik... sementara kami makan, bagila dia wedges seketoi... diam la budak kecik tu...

food dia ok la... sedap jugak meatball dia... cuma lamb tu mr.hasben kata overcooked... cook dia berangan kot masa masak.. ekekke....bleh la kalau nak repeat lagi.... 


 

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

macam menarik jer, tapi macam jauh sangat dengan iolss...hu hu hu...tunggu turun sanalah kot?

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Tgk meatballs teringat ikea.. hehehe

fiza arif said...

la haiii..cari kacha cafe sekali kluar blog ni tgk2 la duha rupanya.. heheh