Tuesday, January 13, 2015

Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 2 - Sichon, Thailand..Part 2

Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 1
Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 2 - Sichon, Thailand

Sambungan...
balik bilik lepas bergumbira di pantai...bersihkan badan sebab masing2 berpasir... relax kejap lepas tu kluar carik lunch.. pusing2 kawasan kampung... nampak dah Masjid Darul Aman yg ada dalam peta.. tak jauh dari resort ja... masjid tu ada buat sekolah... mungkin pondok untuk anak2 orang kampung situ... yeah... kawasan resort nih ada perkampungan muslim... untuk makan mmg takdak problem... komunikasi pun senang... ada golongan org tua-tua kat situ yang boleh berbahasa melayu.  yang basic aja la.... at least sorang dalam family yg kami jumpa tu boleh berbahasa melayu...penting gak tu untuk order makanan.  nak cakap omputeh mmg susah dorang nak paham....ada pakcik tu siap nak juai tanah kat kami. suruh usahakan resort..ulang2 cakap tanah tu betoi2 mengadap laut..mmg cantik.... alahai pakcik..kami ni golongan marhaen ja.. mana mampu.. ekekeke......lunch haritu dekat kedai pakcik tu la... siap bagi sup free lagi utk kami...harga mmg murah....standard kampung lagi....

ni gambar-gambar sekitar gerai pakcik tu...
seronok dua org ni main pasir & naik buai...
 






lepas makan balik lepak kat bilik kejap...masa nap umar..tapi sampai ke sudah budak kecik tu tak tido... seronok kuar masuk bilik.. heran kot dapat bilik ngadap laut camtu....so kami decided nak keluar pusing pekan sichon.... jumpa pasar malam...yeahhh... happy.. mmg tiap2 trip kami akan cuba pergi ke local market dorang.... dengan cara ni la kita buleh kenal cara hidup dorang kan.... lagipun soping murah......buah murah..makanan lagi la... sempat jugak la depa ni tax mainan.. hehee...

malam tu kami bercadang nak buat bbq... belila bahan basah dekat pasar malam tu... sotong...ikan... pemanggang ngan arang pun beli.... lepas habis pusing2, balik semula ke resort... mr.hasben yg turun bawah sorang... tanak kasik dua beradik tu turun..kalo turun kompom lepas ke laut... letih dah nak bersihkan pasir... ekekekee.....lagipun dah lewat ptg sangat dah..sini takleh nampak sunset... chalet ni ngadap sunrise....petang tu sedar2 ja dah malam....ekekee...

mr.hasben hidupkan api... kami tengok dari atas je.. heehe...

dompot tu berzikir nak turun..mama diktator..takleh..hahaaha...
rezeki kami malam tu...

lelebiu....
malam tu kalau di belah Ko Pha Ngan ada full moon party..sini tak clear sangat.. mungkin awai lagi kot....

malam tu kami keluar lagi..saja pusing2 waktu malam.. dua beradik tu masuk keta ja dah zzzz..... sempat turun jap 7-11 beli roti & air2 utk sarapan esok... malam ni kami semua tido lena dek alunan bunyi ombak.... damai sangat hati...hilang stress 

bersambung ke hari-3....
 

3 comments:

Ayu Katerina said...

cantik gile laut!! geram je aku tgk.. kalau lempo rania dlm tu haros terus putih gebu huhuhu

Sella Shahbudin said...

mula2 putih gebu..lepas tu coklat... tanned abih budak2 ni bila balik....ekkkekeke

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Siap bbq lg yer.. =D