Friday, January 30, 2015

Testing lopa lopa...

Salam Jumaat....

Seronok hari Jumaat... tak sabar nak balik jumpa anak2 syurgaku..... mr. hasben tadak.. pagi2 tadi dah bertolak ke Hat Yai utk Songkhla Bike Week dia... mencik...

Ni saja nak share pengalaman pakai #naelofar hijab...ni pendapat & pengalaman peribadi.. tiada unsur2 nak naik/jatuhkan nama tudung nih.. hehee...

okeh... kita mulakan dengan urusan pembelian..aku beli dekat naelofar hijab punya official website...pembayaran melalui kad kredit, kena pakai thru paypal... itu okeh...semuanya berjalan lancar...beli hari jumaat, hari rabu sampai... pahamla hari minggu kan... bila sampai..walaupun tergedik2 nak test.. tapi sabar..balik umah dulu.... dah test..yg pink okeh..jahitan semua ok.. cuma part muka to agak longgar sikit... emm..takpa... buleh pakai pin... walaupun tujuan tudung instant adalah takyah nak berpin2 bagai, tapi i is okay aja... janji jahit elok.... yg biru lak pakai2 ja kat part muka tu jahitan dia tak smooth... berkedut2 betoi2 part awning.. mmg takleh pakai la... part penting tu... tang situ la nak buat tudung tu terletak elok ke tak... so dengan line internet sendu kat kg time tu, aku pun email kata nak return for exchange.... esok tu terus hantar pakai pos laju express... tak pasal2 lak nak bayar rm6 kan.. 

sedikit geram la kat situ....kalo la depa nih jaga kualiti & cek betoi2 sebelum hantar, takyah la customer nak kena spend duit kot atas lak...... lagipun ko boh nama sendiri kat tudung tu, jaga la nama tu... tudung pun bukan takat rm20/30... rm50 kot... shipping lak rm8... satu pun lapan inggit, dua pun lapan inggit.. padahal pos laju express utk saiz tudung nih baru rm6... em.. takpa bab tu....perniagaan apa pun, yg penting kena jaga kualiti la.. baru la buleh tambat hati pelanggan... ni agak2 aku nak repeat lagi ke tak?? em... tak la... okeh la yg dua nih.... buat merasa....kalo rushing2 buleh la sauk ja tudung nih... hehehee....ni bukan sebab frust ka apa... tapi tak kena sangat tudung nih dengan jiwa... tudung belit2 sendiri lagi kena dengan diri ini.. hehehee....

utk naelofar hijab... kena lebih tekan lagi bab material & quality jahitan tudung nih.... i wish u gud luck...

sella today...Royal Blue
muka tu takleh bulat lagi ke selllaa???

4 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alaa tak bagus ek kualiti dia.. sayangnya.. baru dok plan2 nak beli.. jadi mcmni terus sentot dah..huhuhu

Sella Shahbudin said...

emm...farah... quality ok... cuma mine mungkin tak bernasib baik... rasanya elok beli dari stokist... boleh belek2 & test sendiri sebelum beli... lebih puas hati.....

Ayu Katerina said...

trueeee.. bahaya tau tudung dia ni.. anak sedara aku pun kene.. beli2 beso sakan kt muka.. yg aku elok pula semuanya.. nasib2 jugala.. kawan aku pun beso kt muka.. pelik juga aku jahitan tk sama ke.. nasib juga la aku beli ke booth terus boleh belek2..

CikLily Putih said...

hebatlah beli tudung guna paypal account, canggih dah sekarang ni ek