Friday, January 9, 2015

Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 2 - Sichon, Thailand

Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 1


Day 2 (02012015)
Tha Sala - Teeny Beach Resort, Sichon, Nakhon Si Thammarat

Hari ke-2 Percutian.. 
Bangun pagi....bersiap lebih kurang..siap2 nak tinggalkan Paravee Resort, Tha Sala untuk ke Sichon pulak... jarak dari Tha Sala ke Sichon lebih kurang 45km... Dalam perjalanan makan biskut dgn air susu kotak utk anak2 & kopi 7-11 siam utk kami... kopi dia sedap... baru 18baht ja... tadi beli kopi kat 7-11 sini.. caramel apa tah 8oz dah 2 inggit lima kupang... :p

Dalam sejam gak sampai Sichon... biasala jalan dgn bebudak..lagipun bukan ada apa nak kejar sangat pun.. nampak tempat best sikit berenti... tu tak kira berenti toilet... beli pisang lagi.... hehehee..... kami sampai pekan Sichon dalam pukul 11 lebih...ada macam pasar pagi kat situ... and nampak satu kedai nasik ayam muslim..penuh dgn org local... kompom sedap kan.. okeh.. mari kita brunch kat sini....nasik ayam sedap... harga standard la..ada dua jenis nasik ayam... ada mee jugak... kami order yg biasa makan la.. .kang nak order pelik2 tak kena dek tekak lak... depa pun bukan paham sangat... ni pun main tunjuk2 ja.. hehee.... 4 pinggan nasik ayam dgn minuman dalam 220baht... si kecik umar pun terer nak makan sendiri.... okeh.. .makan lah anak...




The Kedai..
habis nasik hirup sup pulak..

Settled makan, pusing2 sat dalam pasar tu... beli selipar baru utk myself... my jelly bunny dah koyak... nak jalan pun susah... makan sepanjang percutian pakai selipar 59baht ja... dompot pun dapat selipar otomen satu... selipar dia lagi mahai dari mak dia... 150baht... belikan jugak buah utk umar... dia kena ada stok buah.. kalo tadak asik zikir ja buah buah.....

Dalam pukul 1 bertolak ke resort.. ni pun satu hal gak... tengok peta yg depa bagi cam betoi... tapi tak sampai2 gak...dua kali pusing..tanya org local pun tak sampai2 gak... last2 takleh jadi..moh kita beli sim card siam... mari kita tanya google map.... rupanya dia jauh sikit dari main tourist attraction kat sichon tu... patutla.... ni mau pusing 5 kali pun tak jumpa.... bila dah sampai resort wahhhhh.... letih pusing semua hilang...cantiknyaaaaa........

Teeny Beach Resort, Sichon.. oh yeahhh....
Request bilik honeymoon... dapat yg kaler pink nih... ada bunga2 atas katil.. ekekekeke....
bilik air

shower
'Rumah Pink kami'
Dompot paling teruja bila nampak pantai... lagi tak turun lagi tu dia dok bising... meh la anak.. tengah panas pun takpa..... mula2 takut jugak tengok air.. ombak agak kuat.... jalan kot tepi2 dahla.... tapi depa dua beradik mana buleh tahan.... sikit2 depa pi celup kaki dalam air....sikit2 depa basahkan sluar... 

turun tangga chalet, terus keluar pagar ke pantai.....





abg tinggal seluar kecik..adik tinggal pampers... baju mandi dok dalam bag dalam keta lagi time nih... ekekeke...

moment untuk dikenang sampai bila2....

bersambung.....

4 comments:

Amanda Suria said...

wow..anak2 seronok bercuti jauh2 erk....jelas terpancar keseronokkan tu ha...

Ayu Katerina said...

yesss the story of the journey is beginnn gituhhhhh

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Weeee best kot!!! Dpt chalet warna pink.. depan pantai pulak tue... I like la..=D

Anonymous said...

Kalau driving dari Songkhla berapa jam bang?