Tuesday, January 27, 2015

Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 4 Khanom to Padang Besar Border

Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 1
Cuti-2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 2 - Sichon, Thailand
Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 2 - Sichon, Thailand..Part 2
Cuti-2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 3 - Khanom, Thailand
Cuti-Cuti 2015 - Thailand (Nakhon Si Thammarat & Surat Thani)....Day 3 - Khanom to Surat Thani, Thailand

okeh... dah lama sangat dah paused kan... meh kita unpause.. hehee.... 

Hari ke-4 percutian... bangun dengan fresh sekali di Talkoo Beach Resort.  walaupun tiada bunyi deruan ombak memecahkan hening pagi, tapi lena juga tidur malam.  mungkin agak letih ke sana ke sini agaknya.. hehee...

bangun seawal pukul 8 pagi malaysia. kat sana baru pukul 7 la.. cafe pun baru start beroperasi.  takpa.. kita makan kenyang2 dulu.  pasni kita nak beraktiviti pun dengan aman ja... simple breakfast ja pagi tu.  roti bakar & telur. amik juga nasik goreng telur untuk umar. tak makan pun...awal pagi sangat kot... pastu excited nak pergi pool... kejap2 nak lari keluar..hehee...




settled makan, tukarkan baju mandi dorang.. meh kita ke laut dulu sementara tak panas lagi nih... ombak agak ganas.. main kat tepi2 ja... bagi dorang main cedok pasir..kejap ja.. ke air gak dorang nak tuju... takpa..main la anak2... but jenuh gak la nak monitor. ombak kuat..pastu jenis menarik org... terpaksala mak depa nih jadi benteng.. hehee....










pas dah puas mandi laut, ke pool pulak kita.... jenuh nak bersihkan badan bebudak nih.  pasir melekat kat baju.  no wonder la dalam pool nampak ada pasir.. mesti ada yg jenis abis mandi laut, terus terjun pool lak...... layan gambar la ekk....








 

  
  
 





   


dalam sejam lebih gak kasik chance dorang bergumbira di pool.. matahari pun dah menaik sangat dah... kul 10 lebih dah rupa tengahari sangat.  kulit memasing pun tanned abis.  mak dorang yg dok lindung2 kat tepi dolphin pun rentung gak.. hehee..... bersihkan badan dorang, terus balik ke bilik.... kemas2 & check out... masa nak balik baru amik gambar kat lobby & entrance.. ekekee...





Dari khanom kami terus bertolak balik... ada gak la singgah2 untuk mengopi or beli buah/makana sikit & bergambar kat sepanjang jalan.. makan pun beli bungkus makan kat dalam kereta ja....nak cepat sampai border ja.. hehee.....ni antara tempat yg sempat berenti.....

Cafe Amazon nih antara yang terwajib... iced latte & ice choc dia sedap... baru dalam 50-60 baht...

dompot nak posing dengan sheep....





sampai sadao dalam kul 5 lebih... pastu member bagitau traffic cam gila kat bukit kayu hitam check point.. tahap tak gerak punya... takpala... kami lencong kot padang besar...border padang besar selalu tak sesak...sempat dinner kat pekan padang besar sebelah thailand...... siap kena kapak lagi... gila makan tomyam, paprik ayam & petai dengan telur dadar RM47... portion bukan banyak mana pun.. ngam2 utk kami makan.... terus pangkah kedai tu.... bila mr.hasben tanya balik harga sesatu tergagap2 nak bagitau... bayar ja la.. dah jadi darah daging pun.. pasni ingat la.. takyah pi situ dah.... penutup yg tak berapa nak best gak untuk percutian... anggap jala pahit manis pengalaman percutian.....

wefie sebelum dapat bill.. hahahaaa...
kami sampai di rumah lebih kurang pukul 10 malam.... total km perjalanan mengikut meter kereta merah kami = 1130km....

Alhamdulillah.... satu lagi kenangan untuk kami sekeluarga.....


-TAMAT-

2 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wah bestnya holiday.. mandi kolam lagi nampak menarik pada mandi laut...sebab pool dia cantik la.. =D

Ayu Katerina said...

hihi best.. nnt tgh tahun kita buat enty jln lagi ye :D