Thursday, April 30, 2009

MGTT test...

ptg smlm, dah balik keja dah, dah lepak2 kat umah dah, tiba2 org dr clinic called... 'puan, esok pagi2 kena dtg clinic wat MGTT test. mlm ni puan kena puasa start kul 10pm'... erkkkkkk.. MGTT test.. amik darah, menum air gula.... huhuuu....

so, pagi ni dgn berat kaki saya pun pi la... sampai clinic org bapakla punya ramai... padahal baru kul 8... tapi tak kisah la... arini bukan ari appointment saya pun... pegi pun smata2 nak wat test tu... so, sampai2 amik darah satu syringe tu then kena menum air gula satu mug dabak tu.... giler hazab punya manis gula tu.... first teguk ja dah naik binau mata ai.... bayangkan la siksanya nak abiskan 1 mug air gula tu... pas menum relax, menum relax, abis gak la..mmg terus pening pastu.... depa kata bleh pi makan dah pastu...tapi iskkkk, dgn manis yg melekat kat tekak tu, mmg tak lalu la ai nak makan... so lepak je la kat clinic sampai kul 10 utk amik darah skali lagi......by 10.15 dah settled suma, singgah beli makan and trus balik opis.....

sampai skrg masih terasa manis kat tekak...makanan yg nampak cam sedap tu pun dah ilang sedap.... makan skit je....hat lain2 tu tpaksa mintak maap la kat makanan tu.... adehhhh..... patut la adik ipar ai dulu sampai demam2 pas menum air gula nih..... dah menum air 2-3 gelas pun still tak ilang rasa dia.....

2 comments:

Anonymous said...

kakak,
ngape kine menom air gule plak?

ruined sue said...

nurse kata utk check kandungan gula dlm darah...