Friday, April 10, 2009

Takziah buat teman...

mlm tadi saya dikejutkan oleh panggilan telefon dari mr.hasben.... beliau mengkhabarkan tentang berita kehilangan yg sangat menyayat hati...... kehilangan anak yang masih dalam kandungan......

suami isteri malang itu merupakan teman kepada mr.hasben..kami telah beberapa kali berjumpa... pergi stadium tengok bola sama2... makan2 sama-sama... dah mereka turut hadir semasa majlis akad kami di masjid dulu...... masa tu si isteri baru hamil 3 bulan... bunting pelamin seperti saya jugak..... spatutnya dia akan melahirkan pada pertengahan april nih...maknanya dua tiga hari dari sekarang.... tapi Allah lebih sayangkan bayinya.... pagi semalam, setelah tiada pergerakan bayi sperti biasa, dorang pun pegi la ke hospital.... sampai di sana, Doc telah mengesahkan bayi telah meninggal..... Ya Allah, tatau la mcamana nak gambarkan perasaan dorang time tu.... dekat sembilan bulan bersusah payah mengusung perut, tiba2 bayinya diambil pergi...dengan segala persiapan kelahiran, baju, kelengkapan baby dah sedia, tiba2 jadik camni..... huhuuu.... tataulah cmana dorang nak hadapi semua tu....saya hanya mampu tumpang simpati dengan mereka..... dan berdoa semoga saya dan kandungan dilindungi olehNya..... amin...
masa mr.hasben called pun, terdapat getar suara sedih and risau dlm suaranya..... risaukan saya...risau tentang baby dlm kandungan... huhuu... dun worry my dear... akan ku jaga baby ni seperti nyawaku jugak.......

sblm ni asik skip je ubat2 nih... but now, ari2 kena makan ubat yg tak besh ni pun mommy sanggup...asalkan baby dpt suma zat yg diperlukan.....

1 comment:

Ayu RMS said...

u take care fren huhuhu