Tuesday, April 28, 2009

very first ultrasound....

last weekend saya & mr. hasben telah kembali ke clinic yang mula2 skali we all pegi utk confirmkan moi pregnancy dulu.....tujuannya hanya satu...utk wat ultrasound test... hehehee....dari rumah lagi giler berdebar... mr. hasben cuba berlagak cool tapi ai tau... dia pun debar jugak......

sampai kat clinic, akak tu ckp buleh scan, tapi takleh print image...ada problem ngan printer depa apa tah....but since kami berdua dah sampai dan tersangat looking forward nak wat test nih, maka kami pun gedik2 nak scan jugak.. hehehee.......cam kanak2 riang nak pi fun fair plak rasanya kami berdua time tu.. hehehee...

masuk2 bilik tu, Doc soh i baring... dan mulala sesi menenyeh perut....masa ni tatau nak gambarkan cmana prasaan.... slama ni bleh rasa aja dia ada di dlam...bleh rasa gerakan, tendangan bertubi2...and now, for da 1st time bleh lihat indahnya kejadian Allah....tatau nak gambarkan cmana perasaan...gembira, teruja and yg pastinya sangat terharunya saya diwaktu itu...mula2 nampak muka...nampak idung, mulut... pastu tangan dok wat action cucuk langit (patut la slalu rasa dicucuk dari dlm..ini rupanya kerja dia.. hehehee) pastu nampak jantung.... nampak kaki... and the best part, bila dia tunjuk his birdie.. muhehehehe.... it's a boy!!! maka terjawab la teka teki slama nih..... kami bakal mendapat baby boy... yay..... we both sangat happy... Doc pun sangat baik..melayan ja.... siap tolong carik angle besh utk mr. hasben snap gambar pakai camera... hahaha...nasib la kan... dah korang takleh print, kena layankan la apa kami mintak kan......

soooo...itu la ceritanya..... ai sangat happy...and ai know, mr. hasben lagi super duper happy.... excited cita kat family & kengkawan dia pasal his baby boy...now dah bleh start carik baju utk baby boy... hehehehe.......

ada gak org ckp, first ultrasound nih takleh percaya 100%... sbb kdg2 mata kita mungkin tersilap lihat.... but we both nampak and Doc. pun dah tunjuk every single part of his birdie....so, harap2 mmg betoi la baby boy.....pasni dlm bulan ke-7 kot kami akan pergi scan skali lagi....harap2 tak berubah la.. hehehehee....

3 comments:

Ayu RMS said...

yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa congratulation for both of u!!! bley cari baju biru laaaa

ruined sue said...

hahaha...dah tau tu, silalah carik sama... nama pun mommy angkat kannn....hahaha

Ayu RMS said...

haruslahhhh kene pau aje mommy angkat ni.. yelahhh i cari laaaaa