Thursday, March 5, 2009

diet

hehehe.. saya dah start makan secara sihat.... dah insap dah...tak wat dah keja2 buruk makan..hehee...

gara2 kakak ipar ai la nih... dia kecik je... budak tingkatan 4 pun tinggi pada dia... dia la ni tengah menghitung hari...due pada 17hb nih.. tapikan, masa last check up, baby dah 4.1kg... giler risau dia.... kang tak pepasal kena ceaser..ngilu seh...

so, saya pun dah bertekad la.. utk makan secara sihat... ikut masa...dan berpada2... hehehee... tau pun takut...hehee....

5 comments:

Anonymous said...

fuh lega.. tk ada org nk bgtau harini dia makan kandaq.. esok kandaq.. lusa kandaq.. puhhhhhh!!!!

kate~

Anonymous said...

btol tu kak,
slalu ibu ngandung ni slalu bg reason baby nak mkn :P tp tabley la slalu mkn ikot ske. kesihatan nak kije jage. slain dr baby besar, nnt berat susah nak turun. hahahaha..

yg penting baby dlm keadaan sehat :D

Anonymous said...

huhu puan sella, jaga diet tau, saya pun kalau dah makan banyak siang hari,malam saya cuma makan buah-buahan jer...takut baby besar...nanti *tut* koyak besar uwaaa takut

digha

ruined sue said...

alhamdulillah..dah berjaya kawal nafsu makan.... la ni makan berpada2...

haa...itu la pn.digha.. dlm buku pregnancy tu ada tunjuk gambo bersalin...giler ngilu tengok dianyer rabak.... huhuu...

Ayu RMS said...

ni apa kes citer rabak2 ishh ngeri ai.. tk jadi beranak la aku hahahahhaha gelang goleng sat ahhahahaa