Monday, March 2, 2009

sakit hati..

aku baru ja dapat satu called yg menyakitkan hati..... aku dah keja sini since 2001...skali pun aku tak penah tinggi suara kat org...apatah lagi gaduh ngan staf2 baik di department ni or department lain...but today, just now, aku mmg takleh nak sabar... kalo dia officer or boss aku bleh gak la aku tahan lagi.. ni penyelia tukang cuci.... aka ketua pada tukang2 cuci bangunan..... cuci jamban cuci longkang....

and paling menyakitkan hati...dia serbu cam aku buat salah besar.... mmg new procedure, utk tempahan dewan, aku akan direct terus ke safety department...i dunno what happened between gang cuci nih ngan org keselamatan, so depa kata tadak booking..padahal dua kali aku called remind org keselamatan pasal booking tu... so, kalo salah paham apa pun, tu antara depa la.... tadak kena mengena ngan aku...

ni si pompuan mulut puaka nih, called aku marah2 kata tak bagitau pasal booking..dah la tak bagi salam, pastu dok jerit2 lak kat lubang telinga aku.... aku pun apa lagi...panas gak la...kalo mmg aku salah aku tak buat booking, aku admit la..ni ntah apa2, org lain punya pasai, mai hambur kat aku la...pestime dalam sejarah profesional aku tinggi sora balik....tu pun aku sound tahap profesional abis dah.. aku kata 'kak Gayah (nama pun very mulut cap bangkai), saya dah buat booking dgn keselamatan, kalo keselamatan tak inform kak gayah, tu bukan masalah saya, lagi satu, pasaipa kak gayah nak tengking2 saya, cakap elok2 tak buleh ka?"..pastu dia start mula ckp 'hang' kat aku.. aku pun apa lagi, terus menyirap... trus aku kata, 'dah la kak gayah, saya takmo ckp dgn kak gayah..saya tadak apa2 urusan ngan kak gayah'...kalo ikut aku, nak gak aku berhang aku balik ngan dia, tapi aku takmo la letak tahap aku tahap bangkai sama ngan dia...aku reti lagi la nak hormat org... then dia terus hempas tepon... mmg babih la itu kak Gayah!!!

tersentap gak kesabaran aku.. merah gak la mata.... first aku mmg tak buleh org cakap kasar2... 2nd, mmg tahap sakit hati tatau nak kata... baru nak merasa jadik supervisor, dah nak bentak2 org...padahal dulu tahap pencacai cuci jamban ja (betoi2 marah dah aku nih) nak je aku called org2 atas dia nih..tapi la ni aku tak bleh nak ckp lagi... satgi kang meleleh lak mata ai bila ckp... takpa...satgi bila aku dah cool down, aku akan report jugak.....

dasar pompuan nama Gayah!!....

3 comments:

Ayu RMS said...

uihhhh for the pestime in my life i tgk u marah gila babeng.. for the pestime in my life aku baca ayat carut ko tk hengat punyaaaa n for the pestime in life.. aku rasa sapa2 kuanq ajaq harini kene penampaq..

sabaq noo.. kalau tk puas hati ajak aku ganyang sama.. dasar GAYAH!! huuu jahat betul!!!!

Anonymous said...

sista!!..

reporttttt...reporrtttttttt...mmg org tu patot kine report.. sgt la kuang ajar ye.. takdak adab sopan langsung!!!!!..

tp u need to cool down 1st.. kesian baby.. :)

ruined sue said...

itu lah....slalu saya iyakan aja kalo betoi saya salah..ni dah tahap serbu bentak2 org..kuar gak la sora ai...arini dalam sejarah, tercalar 8 tahun image sopan saya..

saya dah cool down.. tenkiu to baskin robbins... hehehe....